Stijl

Droog, Mineraal, Zuiver

Aroma’s

Bloemig, Appel, Peer

Regio

Hongarije, Balaton

Druif

Olazrizling

Oogstjaar

2017

Laposa, Olazsrizling

Wijnmaker Huba Szeremley begon in 1992 met het uitbreiden van de familie wijngaard. Het wijnhuis staat ook bekend als Elsö Magyar Borház (eerste Hongaarse wijnhuis) of Szent Orbán naar de in 230AD gestorven Paus Orbán.

De wijngaard kijkt uit over het Balatonmeer en ligt op de vulkanische hellingen van Badacsony. Het gebied kent een uniek microklimaat omdat de wijngaarden zowel direct als indirect zonlicht krijgen door de weerkaatsing van zonlicht op het Balatonmeer. Verder absorbeert het vulkanische basalt warmte, wat bij dalende temperatuur (in de avond) weer wordt afgegeven. Op 115 hectare grond staan voornamelijk inheemse druiven zoals szürkebarát (pinot gris), olaszrizling, kéknyelű en budai zöld. Blauwe druiven zijn portugieser, kékfrankos, pinot noir en syrah. Recent experimenteerde Szeremley ook met inheemse soorten als bakator en zeus.

Olaszrizling van de 4 heuvels Badacsony, Csobáncs, Somló en Szent György gecombineerd in één fles. Expressieve neus en smaak en zeer kenmerkend, 100% typisch. Veel fruit met tonen van munt en citrus, onmiskenbaar terroir van basalt. Wat mij betreft een perfecte balans tussen zuren en mineralen, een mooie combinatie van klassiek en modern Balaton.

.

Stijl

Rijk, krachtig,

Aroma’s

Vanille, witpitfruit, boter

Regio

Spanje, La mancha

Druif

Chardonnay

Oogstjaar

2017

Los galanes, Chardonnay

Toegankelijk mooi vol glas Zuid-Spaanse chardonnay met tonen van rijp tropisch fruit en botertje. Vanille in neus en smaak door rijping van 1 maand in nieuw Amerikaans eiken. 

Los galanes betekent ‘de charmanten’. In Solana, een dorpje dichtbij, is het gebruikelijk om iemand die men graag mag op straat aan te spreken met: ‘hola galane!’. 

Stijl

Stevig, krachtig, kruidig

Aroma’s

Roodfruit, leer, tabak

Regio

Spanje, Navarra

Druif

Garnacha

Oogstjaar

2016

Lucolo, Garnacha old vines

Deze wijn is van La Casa de Lúculo, het hele team bestaat uit vrouwen met aan het roer onze vrouwelijke wijnmaker Virgina Arrenz. De wijn heeft mooie donkere kersenaroma’s, omringd door rode en blauwe viooltjes. Fris en geparfumeerd op de neus, elegant in de mond met een mooie ontwikkeling van kruiden, tabak en vanille van goed geïntegreerde eik.

Over La Casa de Lúcolo

De naam van deze bodega komt uit een boek geschreven door Julio Camba en gepubliceerd aan het begin van de twintigste eeuw. La Casa de Lúculo is alles over de geneugten rond een tafel; goed eten en wijn, goed gezelschap en goede respectvolle communicatie, goede manieren, een cultuur waarvan Mr. Camba bang was dat het zou verdwijnen. Met dit in gedachten werkt men in “La Casa de Lúculo ” met maximaal respect voor het milieu en produceren ze wijnen die hun oorsprong weerspiegelen.

Stijl

Fris, Fruitig

Aroma’s

Citrus, honing, Appel

Regio

Pfalz, Duitsland

Druif

Rielsing

Oogstjaar

2017

Georg Siben, Granhubel Riesling

Weingut Siben bevindt zich in het centrum van Mittelhaardt in de wijnstreek Deidesheim, Pfalz. Het domein is in 1710 opgericht en is sindsdien familiebezit. Andreas Siben, de huidige eigenaar, vertegenwoordigt de 10e generatie. De familie Siben was destijds nauw betrokken bij het opzetten van de Duitse wijnkwalificaties. Doel van de familie is om tradities en moderne technieken op een goede manier te laten samen gaan, om een zo’n hoog mogelijke kwaliteit te behalen. De witte wijnen fermenteren in roestvrijstalen tanks en de rode wijnen (Spätburgunder en Regent) ondergaan een traditionele rode wijnbereiding, waarna ze rijpen in Franse eiken vaten van 600 liter. Het is van groot belang, dat de wijn typerend is voor zijn druivenras en terroir.

Klimaat/Terroir 

De zuidelijke ligging van de wijngaarden leidt tot een optimale invloed van de zon en een vroege en hoge rijping van de druiven tot gevolg. De bodemsoort bestaat uit verweerde bontzandsteen met leem-kalk.

Vinificatie

Na persing vindt de gisting plaats in roestvrijstalen tanks bij een constante temperatuur om de frisheid en het typische Rieslingkarakter van de druiven tot uitdrukking te brengen.

.

Eindhovenseweg 115, 5552 AA Valkenswaard

Tel: 040 844 6193

Email: info@restaurant-eden.nl

 

Openingstijden Pop-up

Ma t/m wo: Gesloten
Do t/m zon: Vanaf 12:00 t/m 18:00

 

Pop-up locatie:

Hotel de Valk | Frans van Beststraat 1 | Valkenswaard

 

X
To top