onGewoon Citroen Sorbet

Dit is een sorbetijs met een scherp randje. Het is op basis van verse citroen en een aantal kruiden en specerijen om het een uniek en eigen karakter te geven, zoals citroengras, laos, limoenblad en een héél klein beetje Spaanse peper. Dit ijs is omdat het een sorbet is lactosevrij, maar hij is ook zo ontwikkeld dat hij ook koolhydraat arm en zelfs suiker vrij is.

Frambozen & amandel cake met
onGewoon Citroen Sorbet

6 personen

Ingrediënten:

150 gr suiker

170 gr boter (op kamertemperatuur)

1 stuks citroenrasp

2 eieren

200 gr zelfrijzend bakmeel

50 gr volle melk

250 gr frambozen

30 gr amandelschaafsel

450 ml onGewoon citroen sorbet

 

 

 

 

 

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed een cakevorm met bakpapier
  • Klop de suiker, boter, eieren en de citroenrasp op tot het beslag luchtig is en wit geslagen
  • Klop het zelfrijzend bakmeel erdoor, en voeg vervolgens de melk toe
  • Voeg 170 gram van de frambozen als laatste toe en meng 1 keer kort door met de mixer zodat de frambozen een klein beetje kapot gaan en verdeeld worden door het beslag
  • Schep het beslag in de cakevorm
  • Verdeel het amandelschaafsel over de bovenkant
  • Bak de cake circa 1 uur in het midden van de oven, tot een prikker die je in het midden van de cake steekt er droog weer uit komt
  • Laat de cake afkoelen op een taartrooster
  • Snijd de cake in plakken als deze is afgekoeld
  • Serveer de cake met de resterende frambozen en een bolletje onGewoon Citroen Sorbet

Eindhovenseweg 115

5552 AA Valkenswaard

Tel: 040 844 6193

Email: info@restaurant-eden.nl

Openingstijden

Ma en Di: Gesloten
Wo t/m Za: Vanaf 18:00

Zo: Vanaf 12:00

 

 

 

X
To top