
onGewoon Citroen Sorbet
Dit is een sorbetijs met een scherp randje. Het is op basis van verse citroen en een aantal kruiden en specerijen om het een uniek en eigen karakter te geven, zoals citroengras, laos, limoenblad en een héél klein beetje Spaanse peper. Dit ijs is omdat het een sorbet is lactosevrij, maar hij is ook zo ontwikkeld dat hij ook koolhydraat arm en zelfs suiker vrij is.
Frambozen & amandel cake met
onGewoon Citroen Sorbet
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed een cakevorm met bakpapier
Klop de suiker, boter, eieren en de citroenrasp op tot het beslag luchtig is en wit geslagen
Klop het zelfrijzend bakmeel erdoor, en voeg vervolgens de melk toe
Voeg 170 gram van de frambozen als laatste toe en meng 1 keer kort door met de mixer zodat de frambozen een klein beetje kapot gaan en verdeeld worden door het beslag
Schep het beslag in de cakevorm
Verdeel het amandelschaafsel over de bovenkant
Bak de cake circa 1 uur in het midden van de oven, tot een prikker die je in het midden van de cake steekt er droog weer uit komt
Laat de cake afkoelen op een taartrooster
Snijd de cake in plakken als deze is afgekoeld
Serveer de cake met de resterende frambozen en een bolletje onGewoon Citroen Sorbet