
Muscovado & Coconut ice cream
Dit is een kokosnoot ijs dat zich presenteert, voelt en smaakt als een roomijs, maar zonder zuivel. Deze is dan ook lactose en koemelkeiwit vrij. In dit ijs is niet gekozen om regulier tafelsuiker te gebruiken maar Muscovado suiker. Dit is ongeraffineerde rietsuiker. Hierdoor heeft de suiker een donkere kleur en een veel vollere en complexere smaak die voor sommige neigt naar drop.
Bereidingswijze:
Snijd de gember en sereh in kleine stukjes
Verwarm de room met de gember en sereh, en los hier de suiker in op
Dek de pan af en laat het geheel één uur laten trekken
Week de gelatine in water
Breng een deel van de room aan de kook en los hier de zachte gelatine in op (let op knijp goed al het water uit de gelatine)
Zeef de specerijen uit de room en meng dit met de room en gelatine.
Verdeel de massa over de borden en laat het geheel opstijven in de koeling
Serveer de panna cotta met de Muscovado & coconut ice cream