Muscovado & Coconut ice cream

Dit is een kokosnoot ijs dat zich presenteert, voelt en smaakt als een roomijs, maar zonder zuivel. Deze is dan ook lactose en koemelkeiwit vrij. In dit ijs is niet gekozen om regulier tafelsuiker te gebruiken maar Muscovado suiker. Dit is ongeraffineerde rietsuiker. Hierdoor heeft de suiker een donkere kleur en een veel vollere en complexere smaak die voor sommige neigt naar drop.

4-6 personen

Ingrediënten:

500 gr slagroom

5 gr gember

15 gr sereh (citroengras)

50 gr suiker

10 gr gelatine

450 ml muscovado & coconut ice cream

 

 

Bereidingswijze:
  • Snijd de gember en sereh in kleine stukjes
  • Verwarm de room met de gember en sereh, en los hier de suiker in op
  • Dek de pan af en laat het geheel één uur laten trekken
  • Week de gelatine in water
  • Breng een deel van de room aan de kook en los hier de zachte gelatine in op (let op knijp goed al het water uit de gelatine)
  • Zeef de specerijen uit de room en meng dit met de room en gelatine.
  • Verdeel de massa over de borden en laat het geheel opstijven in de koeling
  • Serveer de panna cotta met de Muscovado & coconut ice cream

Eindhovenseweg 115

5552 AA Valkenswaard

Tel: 040 844 6193

Email: info@restaurant-eden.nl

Openingstijden

Ma en Di: Gesloten
Wo t/m Za: Vanaf 18:00

Zo: Vanaf 12:00

 

 

 

X
To top