Bloemencorso 2022

Ook dit jaar weer verzorgt Restaurant EDEN tijdens de Bloemencorso een culinaire belevenis.

Kom en reis met ons mee door de landen heen. Bij alle drie de punten waar wij staan vindt je een gerecht volledig in het thema van het object bij ons in de buurt. 

Op zondag  11 September staan de objecten al op hun plaats en kan je de culinaire reis al beginnen. Van 14.00 uur tot 17.o0 uur is het mogelijk om door de route van de Bloemencorso heen te lopen en alle objecten van dit jaar te bekijken onder het genot van een hapje en een drankje.

Laat dit niet aan je voorbij gaan en reserveer nu.

Onze locaties

Untitled-design-5

Bloemencorso locatie; Weerderhuys

CULLEN SKINK 

Aardappel | Groene kruiden | Aardbei

Een van Schotlands beroemdste gerechten, is een stevige soep die traditioneel wordt gemaakt met gerookte schelvis. De naam van deze soep komt van Cullen, een klein stadje in het noordoosten van Schotland. Wij hebben hier natuurlijk een eigen draai aangegeven. In dit gerecht een Noorse invloed, geïnspireerd door de klassieke stokvis

 

  

“Up Helly Aa is een festival dat elk jaar ‘s winters in diverse plaatsen op de Shetlandeilanden gehouden wordt. Het volksfeest is een viering van de Noordse cultuur van de eilandbewoners, welke afstammelingen van de oude Vikingen zijn. Het hoofdfestival vindt in Lerwick plaats op de laatste dinsdag van januari en bestaat uit feestelijkheden van een dag lang met optochten van mensen in Vikingkledij en eindigt met de nachtelijke verbranding van houten Vikingschepen.

De daaropvolgende woensdag is op de Shetlands een officiële feestdag. Up Helly Aa is wellicht het grootste vuurfestival van Europa.”

Bloemencorso locatie; Markt / Nicolaaskerk

MUNGBONEN CURRY

Coquille | Sereh | Jasmijn

Songkran word gevierd in de zomer. In deze periode word er in Thailand graag Khao Chao gegeten. Een fris rijst gerecht op smaak gebracht met jasmijn. Wij hebben ons hierdoor laten inspireren en deze mooie smaken terug laten komen in deze Thaise curry.

 

 

Het songkran van nu is “het feest van het water” waar 3 dagen lang iedereen elkaar nat mag gooien.

Alles draait deze dagen om water, water en nog eens water !
Er zijn straten in Thailand waarin je niet “droog” door heen kunt komen. Wij gaan dit op de wagen uitbeelden door de Thaise leeuw met een waterpistool en door een groot watergevecht van figuranten achter de wagen. Bij goed weer ook daadwerkelijk met water anders doen we dit alsof. Het publiek is vrij om mee te doen met dit watergevecht !

Bloemencorso locatie; Frans van Bestpark

Alpine thar

Dahlia | Rettich | Oranje bloessem

Dit gerecht is geïnspireerd door het Valkenswaardse bloemenfeest en het thema “Wereldse feesten”. Het gerecht is op basis van Alphine thar een bijzonder geitenras uit het Himalaya gebergte. Deze in verschillende bereidingen terug laten komen in combinatie met eetbare dahlia’s en bloesem componenten.

 

 

 

Bloemencorso 2021

Bloemencorso 2021

De Bloemencorso 2021 in Valkenswaard staat weer voor de deur. En ook dit jaar zijn wij vanuit Restaurant EDEN weer aanwezig.

Omdat er in deze roerige tijden een optocht niet mogelijk is, heeft de Bloemencorso Valkenswaard gekozen voor een heel mooi alternatief, vaste locaties met mooie dahlia objecten van de buurtschappen.

Wij als Restaurant EDEN mogen ook dit jaar weer een bijdrage leveren aan dit mooie evenement. Wij zijn dit jaar te vinden tussen alle podia en -objecten van de bloemencorso. In samenwerking met Corso Valkenswaard hebben wij een culinaire Corsowandeling georganiseerd.

Bij deze culinaire Corsowandeling zorgen wij op een 4-tal punten tussen de dahlia objecten van de bloemencorso in voor een hapje en een drankje. Op deze punten krijgt u van ons een van onze gerechten, zoals u van ons gewend bent, en met onze EDEN touch. Bij deze culinaire wandeling door het centrum van Valkenswaard heen zijn onze gerechten natuurlijk ook met heerlijke begeleidende wijnen te verkrijgen, maar ook met heerlijk cocktails van Robin, waarbij hij ook op non-alcoholische wijze een zoektocht heeft gemaakt naar de mooie samen gang van drank en spijs met hierbij als basis zijn eigen gemaakte frisdranken, die je misschien al gewend bent van hem in ons restaurant.

Wil jij hier graag bij zijn?

Reserveer dan nu voor onze culinaire Corsowandeling om deze dag samen met ons compleet te maken. Dit kan je doen door op de afbeelding rechts te klikken, of door naar onze producten te gaan en daar te kiezen voor “culinaire Corsowandeling”.

X
To top